VR-Group-logo
Ota yhteyttä
1

MAHDOLLISUUS

Helsingin päärautatieasema on tuttu paikka jokaiselle suomalaiselle ja ikonisen rakennuksen arkkitehtuuria ylistetään laajalti maailmallakin. Kun aseman käyttöön vihkimisestä tuli kuluneeksi vuosisata, oli juhlille enemmän kuin aihetta. Mutta miten satavuotiasta Steissiä kuuluu juhlia sen arvon mukaisesti?

2

Sadalle onnekkaalle tarjottiin mahdollisuus päästä kurkistamaan suljettujen ovien taakse.

OIVALLUS

Maailma on muuttunut päärautatieaseman ympärillä huimasti, mutta Steissin merkitys kaupunkikulttuurin sydämessä on vain vahvistunut. Asema on maamme vilkkain rakennus, joka koskettaa päivittäin lukemattomien ihmisten arkea – mutta myös elämän erityisiä hetkiä kohtaamisten, jäähyväisten, vierailevien tähtien ja yllättävien tapahtumien muodossa. Steissi elää vahvasti hetkessä. Sadassa vuodessa kosketuspintaa suomalaisiin ja suomalaisuuteen on karttunut enemmän kuin tarpeeksi.

3

RATKAISU

Suljettujen ovien ja rivissä istuvien kutsuvieraiden sijaan juhlia vietettiin avoimesti kaiken kansan kesken. Pyöreistä vuosista normaalin vilinän keskellä muistuttivat mm. tornin huipulla liehuva juhlalippu, Yonan yllätysesiintyminen sekä jättimäisille diginäytöille nostetut erityiset tapahtumat. Sadalle onnekkaalle tarjottiin myös mahdollisuus päästä kurkistamaan ikonisen rakennuksen suljettujen ovien taakse – kuten presidentin odotushuoneeseen, jonka olemassaolosta harva edes tietää.

4
Pyöreistä vuosista muistuttivat mm. Yonan yllätyskeikka sekä diginäytöille nostetut erityiset tapahtumat.

TULOKSET

Satavuotias Steissi ylitti laajalti uutiskynnyksen, ja sankari nostettiin eri kanavissa näkyvästi esille mm. Hesarin sekä Kymmenen uutisten toimesta.

Yllätyskeikka, juhlavalaistus ja kukkaseppelein koristetut kivimiehet levisivät sosiaalisen median kautta ympäri maailman paitsi yksittäisten ihmisten myös Helsingin kaupungin jakamana.

Verkossa toteutettuun Sata onnekasta -arvontaan haki yhden päivän osallistumisajan sisällä mukaan 1200 innokasta Steissin ystävää.

Puhutaanko lisää?